Globalisering, digitalisering en de steeds snellere opeenvolging van ontwikkelingen zorgen ervoor dat de hedendaagse taxateur van machines en bedrijfsinventarissen er in 2020 niet meer zal zijn. Dat klinkt misschien een beetje raar uit de mond van een directeur van Troostwijk Waardering en Advies BV. Ik zal het uitleggen.
Vroeger waren taxateurs een autoriteit, tegenwoordig eerder een bron van discussie. Alleen het ‘onderbuik gevoel’ is namelijk niet meer voldoende voor de bepaling van de waarde. Waardebepaling via verfijnde formules (algoritmes) blijken in de praktijk ook nog al eens de plank mis te slaan. En … verkoopresultaten uit het verleden, bieden geen zekerheid in de toekomst. Een taxateur moet dus in staat zijn de kracht van al deze methoden te bundelen.
Jarenlange ervaring in de business is onmisbaar. Onze mensen zijn gewend in een eerste verkennend rondje al zo veel in te schatten, puur omdat ze hun vak verstaan en in totaal uiteenlopende sectoren op het zelfde level mee kunnen praten met de ondernemer. Maar ook digitalisering is essentieel. Met behulp van een geraffineerd taxatieprogramma kunnen wij sneller taxeren én is het totale doorloopproces van opdracht tot rapportage korter. Ten derde beschikken we ook nog eens over Europa’s grootste database met referenties. Via ons online B2B veilingplatform verkopen wij jaarlijks meer dan 280.000 kavels over de hele wereld. Sneller én betrouwbaarder.
Maar wil een taxateur écht overleven dan moet je meer zijn. Zowel taxateur als… adviseur. En dat is eigenlijk wat wij nog het liefst doen!
Wat heeft een taxateur volgens ú nodig om te overleven? Zin om van gedachten te wisselen, bel me of reageer op deze post!